✖︎ LIGHTSWING ✖︎

Verplaatsen van je licht.





In deze blog wil ik graag aandacht geven aan de LIGHTSWING.
De lightswing is een systeem waarmee je in een mum van tijd je verlichting kan verplaatsen.
Met name in ons oude huis verplaatste ik de eettafel nogal eens van horizontaal in de kamer naar verticaal. Daarbij moest ik dan telkens de snoeren van de verlichting weer aanpassen en verleggen. Een hoop gedoe en niet mooi, want je blijft de oude boorgaatjes zien. Met de lightswing is dat niet meer aan de orde, want je verplaats de lampen sneller dan dat je de tafel hebt omgedraaid. 


 

Move your light.
Het systeem wordt in het midden aan het lichtpunt dat uit het plafond komt bevestigd. Als je hem hebt aangesloten kan je de lightswing zelf 360graden in de rondte draaien. Ook kan je hem zo'n 80 cm van links naar rechts verschuiven, waarbij het aansluitpunt (de grondplaat) op dezelfde plek blijft zitten.



Lichtkoepel icm verlichting 
Waar wij tegenaan liepen, is dat we bij het bouwen van de aanbouw een lichtkoepel hebben laten plaatsen in het midden van de ruimte. De tafel hadden we eronder bedacht. Maar dan loop je dus tegen het feit aan dat je recht boven de tafel geen plafond hebt om een lamp aan te bevestigen. En om nou 1 lamp niet in het midden boven de tafel te hangen vond ik geen optie. Verschillende oplossingen kwamen voorbij; werken met een latje of een staande booglamp, maar beide leek ons niet ideaal. Tot we op internet de lightswing tegenkwamen. Dit was de oplossing voor ons probleem.
Doordat de aansluiting gewoon naast de lichtkoepel bevestigd wordt aan het lichtpunt, heeft de lightswing steun aan 1 kant van het plafond. De andere helft zweeft onder de lichtkoepel. Door hem wat te verschuiven, schuif ik hem zo in het midden van de tafel. 





Lampen weg bij feestje.
Een bijkomend voordeel van de lightswing is dat je beide lampen binnen 1 minuut kunt afkoppelen, zodat alleen delightswing zelf nog aan het plafond hangt. Ideaal bijvoorbeeld bij een feestje. Wij schuiven dan namelijk meestal de eettafel tegen de muur,zodat je een dansruimte creëert. We zaten dan altijd met de lampen die in de weg hingen.Met tyraps zaten we dan te klunzen om ze uit de weg te hangen.  Nu halen we ze er binnen een mum van tijd af en na het feestje klikken we ze er zo weer in. 









Enkel en dubbel
De lightswing is verkrijgbaar in enkel "lightswing single" en dubbel; "ligthswing twin". En in 7 verschillende kleuren. Wij hebben gekozen voor de lightswing twin in de kleur RAL 9010. De prijs is inclusief verzenden. 




Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

✖︎ REVIEW TIGER NOON met Tigerfix ✖︎

De basiskleuren muurverf die ik in mijn interieur gebruik.